2009. december 23., szerda

Egy kis tél Bugacon

A néhány napos havazás sok fotós szívét megdobbantotta, végre egy kis havas, igaz téli fotózás. Nekünk ez pont egybe esett egy disznótorral. Természetesen a mangalica feldolgozása és részbeni elfogyasztása közben sikerült néhány felvételt készíteni. A viharos szél és a komoly mennyiségű hó miatt (na és a kimúlt disznók körüli munkák miatt) nagy fotózásra nem is készültünk.





A háziállatokon kívül néhány havas tájképet akartunk készíteni, amikor a hófúvás közepette egy görényt pillantottunk meg. Sajnos a nyílt terepen nem lett volna sok értelme elindulni becserkészni, de azért egy-két képet sikerült róla készíteni. Vagy dolga volt, vagy nagyon éhes lehetett, mert napközben mutatkozott és elég sietősen szaladt a pusztába. Minden esetre nagyon kedves látványt nyújtott és újra megmutatta a természet, mennyire tökéletesen működik. Ennek a kis prémes állatnak nem okozott különösebb gondot a -15 C fokos hideg, gond nélkül szaladgált a metsző hideg szélben.



Hazafelé már sokkal veszélyesebb kalandokban volt részünk. Valami csoda folytán a kamionosokban nem igazán tudatosul a hirtelen időjárás változás. A Kiskunfélegyháza Szolnok közötti teljesen jeges úton ugyanúgy közlekedtek, mintha verőfényes nyári idő lenne. Persze a későbbi híradásokból értesültünk, hogy egy egész határátkelőhelyet sikerült blokkolniuk egy fél napon keresztül, gyenge felfogásuk és a jeges út miatt. Hiába, ez nem a legjobb párosítás!


A 4-es főúton már csak a szakadt Daciákból Olaszországban a"nyugati" kocsikba frissen átült keleti szomszédaink hitték azt, hogy ezáltal halhatatlanok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése